MagiCAD voor AutoCAD

Intelligentie

De luchtkanalen, leidingen en vormstukken die worden getekend zijn zogenaamde AutoCAD RX objecten.

Een luchtkanaal of leiding is geen lijn meer of een block, maar een object dat eigenschappen heeft en een gedrag kent. De eigenschappen bepalen hoe het object getekend wordt in de AutoCAD tekening. Eigenschappen zijn bijvoorbeeld de kanaalmaat, de isolatiedikte en of het kanaal 1D, 2D of 3D getekend moet worden.

 

Bocht naar T-stuk Radiator aansluiten Hoogte wijzigen Snel vergelijken

 

Het geprogrammeerde gedrag van het object maakt dat er nog sneller kan worden getekend. Bij het verplaatsen van een rooster zal het kanaal langer of korter worden, bij het wijzigen van een tweezijdig verloop naar een enkelzijdig verloop worden de achterliggende kanalen verschoven. Ook kan een heel kanaalsysteem of leidingsysteem verschoven, gekopieerd of verwijderd worden. Bij het aansluiten van een kanaal of leiding wordt vol-automatisch een T-stuk geplaatst. 

Automatisch dimensioneren

In de ontwerpfase bewijst MagiCAD zijn voordeel door de eenvoudige wijze waarop een luchtkanaalsysteem of leidingsysteem kan worden gewijzigd. Met MagiCAD zijn niet alleen de aanpassingen snel uit te voeren, maar worden de consequenties voor het hele achterliggende kanalensysteem of leidingsysteem automatisch doorgerekend.