Q-Model

Multiplatform parametrische database

 
MagiCAD maakt gebruik van een centrale online parametrische database. Alle componenten en technische definities zijn beschikbaar gesteld (24/7) op een cloud server.

Deze methodiek levert veel voordelen ten opzichte van een traditionele bibliotheek:

  • Iedereen gebruikt de meeste recente database
  • Fabrikanten zijn direct aan de database gekoppeld
  • Geen wachttijd voor nieuwe componenten tussen softwareversies
  • Component ook beschikbaar buiten uw kantoornetwerk
  • Parametrisch “on the fly creation”
  • Componentenselectie (web plug-in)
  • Technische informatie (technisch handboek)
  • Technische berekeningen

 

 

Productmodellen

MagiCAD is gebaseerd op het gebruik van productmodellen voor technische componenten. Dit betekent dat u ontwerpt met actuele productgegevens. De verschillende productmodellen bevatten de afmetingen van de apparaten, de bestel­gegevens en alle technische gegevens die nodig zijn voor bijvoorbeeld drukberekeningen of voor geluidsberekeningen van een luchtkanalensysteem.

MagiCAD bevat productgegevens van honderdduizenden producten van meer dan tachtig toonaangevende fabrikanten. Nieuwe producten en fabrikanten worden voortdurend geïntroduceerd. U kunt alle productbestanden, of slechts die van een enkele leverancier, gratis downloaden via Internet. In het geval het door u geselecteerde product (nog) niet aanwezig is in de database, kunt u gemakkelijk uw eigen product invoeren.

De producten worden gemodelleerd door gebruik te maken van de geavanceerde Q-model– technologie (dit is een objectgeoriënteerde database), die het mogelijk maakt om de producten meer gedetailleerd te presenteren dan ooit tevoren. De productgegevens worden ook bij uw projectgegevens bewaard. Op deze wijze is een project later altijd nog door te rekenen. De MagiCAD-productdatabase wordt door verschillende fabrikanten gebruikt in hun apparatuurselectieprogramma’s voor Windows en op Internet.

 

Bezoek de website www.MagiCAD.com voor de meest recente product­gegevens.