MagiCAD & IFC

IFC (Industry Foundation Classes) is een internationale specificatie voor de interoperabiliteit van de CAD toepassingen. IFC definieert een onafhankelijk formaat voor de uitwisseling van gegevens tussen verschillende programma's.

MagiCAD is volledig compatibel met de nieuwste IFC2x3 norm. Dit betekent dat MagiCAD zorgt dat al onze klanten beschikken over een vrij en open communicatie platform tussen de verschillende CAD systemen en berekeningsprogramma’s.

Met IFC; alle projectleden kunnen werken met een up-to-date projectmodel, van de ontwerptekeningen, werktekeningen tot bouwbeheersing. Elektrische en HVAC gegevens zijn gemakkelijk te combineren met architectonische, structurele en visualisatie van gegevens.

MagiCAD gebruikers kunnen een IFC bestand genereren, bijvoorbeeld van uw ventilatie ontwerp model. Dit betekent dat u een IFC bestand kan exporteren via een klik op de knop! IFC bestanden bevatten geometrische en technische gegevens. Uw partner, met andere IFC compatibele software, kunt u uw ontwerp model direct in gebruik nemen.

U kunt een IFC ruimte model van de architect in MagiCAD Room importeren. IFC helpt alle deelnemers binnen het bouwproces effectief samen te werken.

MagiCAD Ventilation, Heating & Piping en Electrical omvatten IFC Export functie. MagiCAD Room omvat zowel export en import functies.

Naast MagiCAD, zijn bijvoorbeeld andere IFC compatibele oplossingen: Revit, AutoCAD Architecture, Riuska, EliteCAD, Archicad, Tekla, Nemetscheck en NavisWorks.

Bezoek de internetsite van de Nederlandse Open source BIM Server op  www.bimserver.org.

Meer informatie over IFC is beschikbaar op www.buildingsmart.com.

 

MagiCAD IFC model & Solibri IFC viewer.

 
MagiCAD IFC Room model & Riuska Energie & Comfort.