MagiCAD voor AutoCAD

Gebouw

 Met de MagiCAD module Gebouwmodel kunt u een eenvoudig 3D-draadmodel van het gebouw vervaardigen. Dit model vormt de basis voor de technische berekeningen en analyses. Behalve de geometrie van het gebouw worden ook de eigenschappen (U-waarde, wanddikte, etc.)  van de constructie vastgelegd. Op dit moment is het mogelijk om een eenvoudige warmteverliesberekening te maken met de module Gebouwmodel. Daarnaast is het mogelijk om per ruimte een specifieke materiaalspecificatie te vervaardigen.  

 
Het MagiCAD Gebouwmodel kan ook worden gebruikt voor het maken van dwarsdoorsneden van gebouw en installatie, alsmede voor het controleren van aanlopers tussen de constructie en de installatie. Het Gebouwmodel is tevens het uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van andere technische berekeningen en analyses (koellast-, verlichtingsberekeningen, enzovoorts). 
 
Wanneer het model eenmaal vervaardigd is, dan kan het gebruikt worden door alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproces, vanaf het voor­ontwerp tot en met het definitief ontwerp en tijdens de onderhoudsfase.

Beschikbare functies in MagiCAD Gebouwmodel

  • Tekenen en invoeren van de constructie van een gebouw
  • Berekenen en analyseren van de warmtebehoefte
  • Berekenen van oppervlakte en inhoud van ruimten
  • Coördineren van de installaties met de gebouwconstructie
  • Generen van materiaalstaten per ruimte
  • Uitwisselen van de modelinformatie volgens de IFC-standaard (Industry Foundation Classes)