NEN 3140 Inspectie App


De NEN 3140 schrijft voor dat minstens elke vijf jaar alle electronische kasten binnen een gebouw moeten worden gecontroleerd. Dit houdt in dat elke kast nagelopen moet worden op technische gebreken en doorgemeten moeten worden. Tevens dient steekproefs-gewijs een deel van de groepen gecontroleerd te worden op extreme waardes.

Al deze controles en metingen dienen te worden vastgelegd in een rapportage. Dus een controleur moet niet alleen heel veel kasten en metingen langs, maar dient dit ook nog zorgvuldig te noteren en voorzien van bewijs.

Dit proces werd lange tijd met de hand uitgevoerd. Dit betekend dus het noteren van alle metingen, foto's maken en deze na afloop op kantoor met de hand overschrijven in een rapportage. Omdat dit een enorm tijdrovend proces is met een risico op fouten heeft Admea voor Smits van Burgst een NEN 3140 inspectie app ontwikkeld.

Met deze app draaiende op een Android tablet kan de controleur snel en efficient al zijn observaties al vastleggen tijdens zijn ronde. Dit inclusief foto's, metingen en gebreken. Bij terugkomst op kantoor kan hier met een simpele wizard een compleet rapport uit worden opgeleverd. Een van de belangrijke eisen aan deze app was dat de app volledig offline kan werken, aangezien men ook inspecies uitvoerd op locaties met weinig tot geen ontvangst.

De app is op dit moment al een aantal jaar naar tevredenheid in gebruik bij Smits van Burgst voor alle NEN 3140 inspecties.

Neem contact op

Als u denkt dat we u kunnen helpen of voor vragen over onze diensten neem vooral contact op.

Techniek

Voor de NEN 3140 Android App is gebruik gemaakt van de volgende technieken:

Android
  • Java
  • Android Studio
  • ORMLite
Windows (rapportage)
  • Microsoft .NET
  • Office Interop
Algemeen
Talen
Java, C#
Frameworks
ORMLite, Android SDK

Referenties

Neem contact op

voor vragen of als u meer wilt weten over onze diensten